Poniższy artykuł zawiera instrukcje dotyczące przełączania produktów na tryb życia przez połączenie.

Przejście do środowiska online następuje dopiero po spełnieniu wszystkich niezbędnych punktów przed uruchomieniem , po sprawdzeniu tych punktów przez Twojego specjalistę ds. Onboardingu oraz po pomyślnym sprawdzeniu treści przez nasz zespół ds. Treści.

Po wykonaniu wszystkich powyższych czynności zostaniesz poinstruowany przez swojego specjalistę ds. Wdrażania, aby przełączyć produkty na aktywne, tj. Online.

OSTRZEŻENIE: Produktu przełączonego do wersji aktywnej nie można przywrócić do stanu wersji roboczej. Dezaktywacja produktów odbywa się wówczas poprzez ustawienie zapasów 0 lub zmianę statusu produktu z aktywnego na nieaktywny.

Ręczne przełączanie produktów - przeznaczone dla połączenia typu Ręczny i Heureka XML

W przypadku wszystkich połączeń produkty można przełączać ręcznie bezpośrednio na liście produktów w portalu MALL Partner.

OGŁOSZENIE:
Ręczne przełączanie jest jedynym sposobem aktywacji produktów dla typów połączeń zasilających Ręczny i Heureka xml. Jeśli masz typ połączenia MALL XML feed lub API, możesz również użyć tej metody, ale wtedy konieczna jest zmiana tego stanu w źródle treści i połączeniu API. Instrukcje znajdują się poniżej.

Zachowaj ostrożność podczas przełączania produktów w połączeniu źródła Heureka XML, ponieważ działającego produktu nie można już dezaktywować. W przypadku omyłkowej sytuacji produkty mogą zostać dezaktywowane tylko przez specjalistę ds. Wdrażania.

1. Masowa aktywacja produktów

Ta funkcja jest używana, jeśli chcesz zamienić całe portfolio produktów online.
Przycisk znajdziesz na liście produktów w dziale Produkty .

Po kliknięciu przycisku Aktywuj wszystkie produkty pojawi się automatyczne okno, w którym należy potwierdzić wybraną akcję.

Po potwierdzeniu produkty zmienią się w kolumnie Wersja robocza value to live ”, a produkty będą stopniowo przepisywane do sieci.

2. Selektywna aktywacja produktów

Wybór zbiorczy

Jeśli nie chcesz prowadzić pełnego portfolio produktów, możesz wybrać część, która będzie działać.

Podświetl wybrane produkty, rozwiń opcje w prawym górnym rogu i wybierz Ustaw na żywo , a następnie kliknij przycisk Zastosuj .
Po potwierdzeniu produkty zmienią się w kolumnie Wersja robocza value to live ”, a produkty będą stopniowo przepisywane do sieci.

Indywidualne przełączanie produktów

Produkty można również przełączać indywidualnie, zmieniając wartość na aktywny bezpośrednio w kolumnie Wersja robocza .

Przełącz produkty na połączenie z kanałem MALL XML

Aktywacja produktów dla typu połączenia MALL XML feed odbywa się bezpośrednio poprzez ustawienie w produkcie XML feed . Po prostu zmień wartości w elemencie od „projektu” do „na żywo” i obejmują karmę dla przetwórstwa.

Projekt produktu w fazie testów: wersja robocza
Produkt na żywo, który przełącza się online: relacja na żywo

Jednocześnie warunkiem wyświetlenia produktu w sieci jest jednocześnie wskazanie statusu AKTYWNY w dostępnym feedzie.

prawdziwe

Przełączanie produktów na połączenia API

Produkty można aktywować za pomocą wywołań API:

Warunkiem wyświetlenia produktu / wariantu na stronie internetowej jest również wskazanie statusu AKTYWNY, gdy produkt jest dostępny.
„Stan”: „A”

Jak przydatny był ten post?

Kliknij gwiazdkę, aby ocenić post!

Średnia ocena: / 5. Liczba głosów:

Nie ma jeszcze głosów! Oceń ten post jako pierwszy.