Ez a cikk alapvető információkat tartalmaz a rendelések státuszairól.

Kérjük, kövesse az alábbiakban leírt lépéseket a rendelési státuszok beállításainál.

Fontos, hogy a megrendelésekkel megfelelően és időben dolgozzon az áru tényleges állapotának megfelelően. Ezen eljárások követése segít megelőzni a számlázási problémákat.
Helyesen beállított státuszok, beleértve a nyomon követési adatok -at, lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy naprakész információkat szerezzenek a rendeléseik állapotáról, ami segít javítani az ügyfélélményt, miközben csökkenti annak kockázatát, hogy az ügyfél nem veszi át az árut.
Ráadásul rossz vásárlói tapasztalat esetén fennáll a negatív termék- vagy megrendelés-felülvizsgálatok kockázata.

Az alábbiakban láthatja az előforduló rendelési státuszok helyes sorrendjét. Ha a megjelölt irányon kívüli státuszt próbál meg megadni, rendszerünk nem engedélyezi a státusz beállítását.

  • Blocked (Zárolt)
    • az ügyfél létrehozott egy rendelést
    • Az Ön részéről még nem lehet megváltoztatni a státuszt, amíg várjuk, hogy a fizetés megtörténjen
    • utánvétes fizetés esetén 10 percen belül nyitott (OPEN) állapotba kerül a rendelés
    • elővétes fizetés esetén csak a befizetés megtörténte után válik nyitottá (OPEN) a státusz - az ügyfélnek 1-14 nap áll rendelkezésére a fizetéshez (a választott fizetési módnak megfelelően), nem fizetés esetén a megrendelés automatikusan törlődik
  • Storno
    • a megrendelés törlésre kerül a BLOCKED státuszból - ez azt jelenti, hogy az ügyfél nem fizette ki megfelelően (a határidőn belül).
    • Ez a státusz a MALL Partner portálon CANCELLEDstátuszban jelenik meg. Technikailag nincs különbség a Cancelled és a Storno állapotok között, csak abban különbözik, hogy milyen okból kerül törlésre a rendelés.
  • Open (Nyitott)
    • a megrendelés kifizetésre került és szállítható (a fuvarozónak átadható)
    • a megrendelés itt a vevő részéről már nem módosítható - azaz nem lehet megváltoztatni a darabszámot, a termék típusát vagy az árát
  • Shipping (Szállítás)
    • csomagolás és szállítás - a fuvarozóhoz történő szállítás előkészítése
    • ez az utolsó státusz, ahol lehetőség van a megrendelés törlésére az Ön (partner) részéről
  • Cancelled (Törölt)
    • csak addig állítható be, amíg a szállítmányt át nem adják a fuvarozónak
    • az értesítési központban beállíthat egy értesítést a vevő által törölt rendelésről
    • amikor Ön ezt a státuszt állítja be, csak akkor szükséges a MALL ügyfélszolgálatának (Call Center) írnia, ha alternatív terméket szeretne felajánlani az ügyfélnek.
  • Shipped (Elküldve)
    • a megrendelésben szereplő áru átadása a fuvarozónak
    • ezen állapot beállítása után a megrendelés nem törölhető, csak a visszaküldött (RETURNED) státusz adható meg
    • a MALL Szállítás esetén (Magyarországra ez nem vonatkozik!) ez az utolsó a partner által beállított státusz, a rendszer automatikusan elkezdi figyelemmel kísérni a szállító nyomon követését, és a megszerzett információk alapján a megrendelés végső állapota megváltozik.
  • Delivered (Kézbesített)
    • a megrendelést sikeresen eljuttatták az ügyfélhez (átvette a vevő az átvételi ponton)
    • DELIVERED AT a vevőnek történt tényleges kiszállítás dátuma (az átvétel napja) - ezen információ kitöltése a partner részéről kötelező, és kitöltésével a megrendelés az időszaki számla részévé válik (a kigenerált excelbe belekerül)
    • ezen státusz beállítása után más státusz már nem állítható be (végső státusz)
    • ha a státuszt hibásan állították DELIVERED státuszra, vagy az árut az ügyfél megreklamálja , a megrendelést a partner és MALL egymás között ki kell számlázza, majd a partnernek jóváírást kell kiállítania az operation@mallgroup.com csapattal együttműködve.
    • a jóváírási bizonylatnak tartalmaznia kell a megrendelés számát és a visszaküldési számot (amelyet az Operations osztály küld a hibás állapot beállításának bejelentése után)
  • Returned (Visszaküldött)
    • egy olyan helyzet, amikor az ügyfél NEM fogadta el az árut, és úton van vissza a partnerhez
    • FIGYELEM - a RETURNED állapot nem vonatkozik azokra a megrendelésekre, amikor az ügyfél a törvényes határidőn belül eláll az adásvételi szerződéstől
  • Lost (elveszett)
    • ezt az állapotot csak a MALL Szállítási szolgáltatás használja (Magyarországra nem vonatkozik!)
    • a státuszt kizárólag a MALL munkatársai állítják be abban a pillanatban, amikor a szállítás során bekövetkezett kár vagy elvesztés elismerésre kerül
    • Az elveszett állapot a megrendelés végleges állapota, amelyet nem lehet megváltoztatni
  • állapothiba esetén kérjük vegye fel a kapcsolatot csapatunkkal: Operations.

Mennyire volt hasznos ez a bejegyzés?

Kattintson a csillagra a bejegyzés értékeléséhez!

Átlagos értékelés: / 5. Szavazatok száma:

Még nincs szavazat! Értékelje elsőként ezt a bejegyzést.